Za bučkine polpete sem dolgo mislila, da se ne da narediti veganskih, da je obvezno potrebno jajce, ki drži vse sestavine skupaj. Potem sem se odločila in jih vseeno poskusila narediti in moram reči, da so fantastični. V primeru veganskih bučkinih polpetov čičerikina in ovsena moka povežeta vse skupaj v čvrst polpet, ki se drži skupaj tudi med peko. Moram reči, da sem bila prijetno presenečena nad rezultatom – okusnimi in čvrstimi polpeti.
Sestavine:
Sestavine zadostujejo za 2 osebi.
400 g zelenih cukini bučk
1,25 dl veganske sladke smetane
100 g čičerikine moke
50 g ovsene moke (zmletih ovsenih kosmičev)
1 čajna žlička česna v prahu
ščep soli
ščep popra
olje za cvrtje
Priprava:
Bučke opereš, naribaš na ribežnu z velikimi luknjami, posoliš in počakaš 15 minut, da oddajo vodo. Nato jih temeljito ožameš.
Ožete naribane bučke daš v skledo in dodaš ostale sestavine. Uporabiš lahko svoje najljubše začimbe in ustvariš polpete čisto po svojem okusu.
V ponvi segreješ olje. Z rokami oblikuješ manjše polpete (lažje jih je obračati) ter jih odlagaš neposredno v segreto olje.
Bučkine polpete zlato-rjavo zapečeš na obeh straneh.
Pečene bučkine polpete odložiš na papirnate brisače, ki bodo vpile odvečno maščobo.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.