Brezglutenski bananini mafini z borovnicami so narejeni v glavnem iz banane in ovsenih kosmičev, zmletih v moko, z dodanim kančkom riževe moke. Ovseni kosmiči in riževa moka sama po sebi ne vsebujeta glutena, vendar celiakaši in tisti, ki ste intolerantni na gluten pazite, da so tako ovseni kosmiči kakor tudi riževa moka ustrezno certificirani kot brezglutenski. Enako velja tudi za koruzni škrob.
Brezglutenski bananini mafini z borovnicami pridejo sočni in puhasti ter ravno prav sladki.
Sestavine:
Sestavine zadostujejo za 12 brezglutenskih bananinih mafinov z borovnicami.
200 ml rastlinskega mleka
5 ml jabolčnega kisa ali limoninega soka
300 g zrelih (najboljše so tiste, ki imajo veliko rjavih pik) banan – banane so tehtane olupljene!
60 ml javorjevega sirupa
30 ml stopljenega kokosovega olja
50 g muscavado sladkorja
5 g zmletih lanenih semen
200 g (150 g + 50 g) borovnic (svežih ali zamrznjenih)
250 g zmletih ovsenih kosmičev
50 g riževe moke
10 g koruznega škroba
1/2 čajne žličke vanilje
3 čajne žličke pecilnega praška
ščep soli
sladkor v prahu (za posip)
Priprava:
V rastlinsko mleko daš 1 čajno žličko jabolčnega kisa ALI limoninega soka. Premešaš in daš na stran.
V posodo za mešanje daš zmlete ovsene kosmiče (zmelješ jih v blenderju), riževo moko, koruzni škrob, vaniljo, pecilni prašek ter sol. Dobro premešaš. Daš na stran.
Banane zmiksaš v gladko maso. Uporabi blender.
V drugo primerno posodo daš rastlinsko mleko (ki si ga prej dal/-a na stran), zmiksane banane, javorjev sirup, stopljeno kokosovo olje, sladkor in zmleta lanena semena. Dobro premešaš.
Mokre sestavine preliješ k suhim in dobro premešaš.
V maso dodaš borovnice. Lahko so sveže ali zamrznjene. Če uporabiš zamrznjene, jih pred uporabo NE odtališ, ampak dodaš kar zamrznjene. Nekaj borovnic (50 g) prihrani.
Pekač obložiš z modelčki za mafine. Modelčke napolniš s pripravljeno maso.
Na mafine daš borovnice, ki si jih prej dal/-a na stran.
Mafine pečeš 25 minut v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija.
Pečene mafine pustiš par minut v pekaču, nato jih vzameš ven in počakaš, da se ohladijo.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.