veganski-mandljevi-piskoti-s-cimetom-in-cokoladnim-oblivom
Sladice

Veganski mandljevi piškoti s cimetom in čokoladnim oblivom

veganski-mandljevi-piskoti-s-cimetom-in-cokoladnim-oblivom

Veganski mandljevi piškoti s cimetom in čokoladnim oblivom so hrustljavi, dišeči piškoti – kot nalašč za praznike ali za vsak dan. Z njimi bo tudi čisto običajen dan nekaj posebnega.

Sestavine:

Sestavine zadostujejo za 30-40 piškotov. Količina je odvisna od velikosti modelčkov za piškote.

  • 150 g kokosovega masla (Naturli Block) ali margarine sobne temperature
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 200 g polnozrnate pšenične moke
  • 100 g mletih mandljev
  • 40 ml rastlinskega mleka
  • 3/4 čajne žličke mletega cimeta
  • ščep soli
  • 50 g temne čokolade (za obliv)

Priprava:

  1. V primerno veliki posodi zmešaš najprej vse suhe sestavine, nato dodaš na manjše kose narezano kokosovo maslo oz. margarino in priliješ rastlinsko mleko.
  2. Vse skupaj temeljito premešaš v enotno maso. Najlažje gre z rokami.
  3. Maso za 1 uro postaviš v hladilnik.
  4. Maso razvaljaš, najbolje med dvema plastema peki papirja, na 0,5 cm debeline.
  5. Z modelčki za piškote izrežeš piškote in jih odlagaš na s peki papirjem obložen pekač.
  6. Piškote spečeš v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija. Veganski mandljevi piškoti s cimetom in čokoladnim oblivom so pečeni v 15-20 minutah.
  7. Nad paro stopiš čokolado, jo preliješ v vrečko za vlaganje, ki ji odrežeš vogal in s čokolado ‘porišeš’ piškote.
  8. Počakaš, da se čokolada strdi. Da bo šlo hitreje, lahko piškote daš za nekaj časa v hladilnik.
[Total: 5    Average: 5/5]

Dodaj odgovor