veganski-linski-piskoti
Sladice

Veganski linški piškoti

Veganski linški piškoti – pa so uspeli! Krhki, hrustljavi, ravno prav sladki in polnjeni s slastno marelično marmelado. Mmmm … In to samo iz veganskih sestavin.

veganski-linski-piskoti

Sestavine:

  • 250 g moke
  • 120 g mletih mandljev
  • 70 g sladkorja v prahu
  • noževo konico burbonske vanilje
  • 150 g margarine
  • 20 ml (4 čajne žličke) vode
  • marelična marmelada za polnilo
  • sladkor v prahu za posip

Priprava:

  1. V posodo odmeriš vse suhe sestavine, se pravi moko, mlete mandlje, sladkor v prahu in burbonsko vaniljo. Temeljito premešaš.
  2. Dodaš na koščke narezano margarino in vodo.
  3. Z rokami pregneteš, da dobiš gladko maso.
  4. Testo za veganske linške piškote daš v vrečko za vlaganje in ga sploščiš. Vsaj za eno uro ga daš v hladilnik.
  5. Ohlajeno testo razvaljaš med dvema plastema peki papirja na debelino 3 mm.
  6. Z modelčki za piškote (meni so najljubše zvezdice) izrežeš piškote. Polovici piškotov izrešeš tudi luknjico na sredini.
  7. Piškote polagaš na s peki papirjem obložen pekač.
  8. Pečeš jih v dobro ogreti ventilatorski pečici na 175 stopinjah Celzija 7-8 minut oz. toliko časa, da robovi rahlo porjavijo.
  9. Pečene previdno odstraniš s pekača, da se ohladijo.
  10. Piškote z luknjico posuješ s sladkorjem v prahu. Na piškote brez luknjice z vrečko za brizganje ali s čajno žličko nadevaš marmelado.
  11. Vzameš piškot z luknjico, ki je sedaj že posut s sladkorjem v prahu, ga položiš na piškot z marmelado ter previdno pritisneš, da se oba piškota “zlepita”.
  12. Počakaš, da se marmelada strdi, nato veganske linške piškote shraniš v primerno škatlo za piškote.

Opombe in nasveti:

  1. Namesto mletih mandljev lahko uporabiš mlete orehe.
  2. Vrsto marmelade lahko prilagodiš svojemu okusu.

Prijetno sladkanje!

Poskusite tudi:

Hrustljave veganske piškote z bučnimi semeni

Veganske mandljeve piškote s cimetom in čokoladnim oblivom

Pomarančno-limonine piškote z jagodno marmelado

Piškote s koščki čokolade

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja