Veganske bananine rezine z vaniljevo kremo so narejene iz puhastega čokoladnega biskvita in lahke vaniljeve kreme iz veganske sladke smetane in vaniljevega pudinga.
Rezine si lahko privoščite tudi tisti, ki imate alergijo na jajca ali alergijo na kravje mleko, saj veganske bananine rezine ne vsebujejo niti jajc niti kravjega mleka oz. mleka živalskega izvora.
Sestavine:
Sestavine zadostujejo za en pekač dimenzij cca. 20×27 cm (uporabljam Ikein beli, keramični pekač).
Sestavine za čokoladni biskvit:
180 g gladke bele moke
20 g kakava
2 čajni žlički pecilnega praška
ščep vanilje v prahu
75 g sladkorja
1 dl olja
2 dl vode
Sestavine za vaniljevo kremo:
2 paketa vaniljevega pudinga
2 – 3 jedilne žlice sladkorja
6 dl ovsenega mleka
150 g veganske margarine za peko
2,5 dl veganske sladke smetane
In še:
2 večji zreli banani
Priprava:
Pekač, v katerem nameravaš speči biskvit, namastiš z oljem ali vegansko margarino.
V plastično posodo preseješ moko in pecilni prašek. Jaz uporabim kar cedilo. Dodaš sladkor, kakav in vaniljo ter vse skupaj dobro premešaš. Priporočam uporabo ročne metlice za stepanje.
Priliješ olje in vodo ter še enkrat dobro premešaš.
Vliješ v pekač in daš peči v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj Celzija. Pečeš 20-25 minut. Po 20 minutah preveriš z zobotrebcem, če je biskvit že pečen. Če se kaj testa prime na zobotrebec, podaljšaš čas pečenja še za nekaj minut. Nato ponoviš test z zobotrebcem. Biskvit je pečen, ko zobotrebec ostane čist.
Biskvit daš na stran, da se popolnoma ohladi.
Banane narežeš na približno 0,5 cm debele kolobarje in jih položiš po ohlajenem biskvitu. Banane naj bodo dobro zrele, ker bodo le take imele dovolj arome. Najboljše so tiste z rjavimi pikami na olupku.
V primerno veliko kozico vliješ ovseno mleko in vanj streseš dva paketa vaniljevega pudinga ter sladkor. Med segrevanjem večkrat premešaš, dokler se puding ne strdi.
Puding daš na stran, da se malo pohladi. V topel (ne vroč!) puding narežeš vegansko margarino za peko in dobro premešaš, da se margarina stopi.
Posebej stepeš vegansko sladko smetano in jo potem vmešaš v maso iz pudinga in margarine. Ponovno temeljito premešaš.
Pripravljeno vaniljevo kremo nadevaš po biskvitu in bananah ter jo enakomerno razporediš po pekaču.
Pecivo daš za nekaj ur v hladilnik (najbolje je kar čez noč), da se krema dobro strdi.
Preden veganske bananine rezine z vaniljevo kremo postrežeš jih lahko, če želiš, posuješ s kakavom v prahu.
Da bi vam omogočili čim boljšo uporabniško izkušnjo, spletna stran uporablja piškotke. Nastavitve piškotkovSPREJMI
Zasebnost & piškotki
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.