veganske-bananine-rezine-z-vaniljevo-kremo
Sladice

Veganske bananine rezine z vaniljevo kremo

Veganske bananine rezine z vaniljevo kremo so narejene iz puhastega čokoladnega biskvita in lahke vaniljeve kreme iz veganske sladke smetane in vaniljevega pudinga.

Rezine si lahko privoščite tudi tisti, ki imate alergijo na jajca ali alergijo na kravje mleko, saj veganske bananine rezine ne vsebujejo niti jajc niti kravjega mleka oz. mleka živalskega izvora.

veganske-bananine-rezine-z-vaniljevo-kremo

Sestavine:

Sestavine zadostujejo za en pekač dimenzij cca. 20×27 cm (uporabljam Ikein beli, keramični pekač).

Sestavine za čokoladni biskvit:

  • 180 g gladke bele moke
  • 20 g kakava
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • ščep vanilje v prahu
  • 75 g sladkorja
  • 1 dl olja
  • 2 dl vode

Sestavine za vaniljevo kremo:

  • 2 paketa vaniljevega pudinga
  • 2 – 3 jedilne žlice sladkorja
  • 6 dl ovsenega mleka
  • 150 g veganske margarine za peko
  • 2,5 dl veganske sladke smetane

In še:

  • 2 večji zreli banani

Priprava:

veganske-bananine-rezine-z-vaniljevo-kremo
  1. Pekač, v katerem nameravaš speči biskvit, namastiš z oljem ali vegansko margarino.
  2. V plastično posodo preseješ moko in pecilni prašek. Jaz uporabim kar cedilo. Dodaš sladkor, kakav in vaniljo ter vse skupaj dobro premešaš. Priporočam uporabo ročne metlice za stepanje.
  3. Priliješ olje in vodo ter še enkrat dobro premešaš.
  4. Vliješ v pekač in daš peči v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj Celzija. Pečeš 20-25 minut. Po 20 minutah preveriš z zobotrebcem, če je biskvit že pečen. Če se kaj testa prime na zobotrebec, podaljšaš čas pečenja še za nekaj minut. Nato ponoviš test z zobotrebcem. Biskvit je pečen, ko zobotrebec ostane čist.
  5. Biskvit daš na stran, da se popolnoma ohladi.
veganske-bananine-rezine-z-vaniljevo-kremo
  1. Banane narežeš na približno 0,5 cm debele kolobarje in jih položiš po ohlajenem biskvitu. Banane naj bodo dobro zrele, ker bodo le take imele dovolj arome. Najboljše so tiste z rjavimi pikami na olupku.
  2. V primerno veliko kozico vliješ ovseno mleko in vanj streseš dva paketa vaniljevega pudinga ter sladkor. Med segrevanjem večkrat premešaš, dokler se puding ne strdi.
  3. Puding daš na stran, da se malo pohladi. V topel (ne vroč!) puding narežeš vegansko margarino za peko in dobro premešaš, da se margarina stopi.
  4. Posebej stepeš vegansko sladko smetano in jo potem vmešaš v maso iz pudinga in margarine. Ponovno temeljito premešaš.
  5. Pripravljeno vaniljevo kremo nadevaš po biskvitu in bananah ter jo enakomerno razporediš po pekaču.
  6. Pecivo daš za nekaj ur v hladilnik (najbolje je kar čez noč), da se krema dobro strdi.
  7. Preden veganske bananine rezine z vaniljevo kremo postrežeš jih lahko, če želiš, posuješ s kakavom v prahu.
veganske-bananine-rezine-z-vaniljevo-kremo

Uživajte v simfoniji okusov!

Poskusite tudi:

Vegansko borovničevo jogurtovo torto

[Total: 5    Average: 5/5]

Dodaj odgovor