Veganski recepti za vsak dan.

Pražene bučke s korenjem in paradižnikom

Poletje nam postreže z obiljem bučk. Meni so zelo všeč, ker jih lahko pripravim na veliko načinov pa še nizkokalorično živilo so. Pražene bučke s korenjem in paradižnikom so odlična priloga, ki se poda k raznolikim jedem. Pri meni se velikokrat znajdejo kot priloga k mariniranemu, popečenemu tofuju.

Moje vodilo v kuhinji je – enostavno, hitro in okusno. Pražene bučke s korenjem in paradižnikom zagotovo izpolnijo vse tri zahteve.

prazene-bucke-s-korenjem-in-paradiznikom

Sestavine:

Sestavine zadostujejo za 2 osebi.

  • 450 g cukini bučke
  • 150 g korenja
  • 250 g paradižnika
  • sol
  • kokosovo olje

Priprava:

  1. Bučke opereš in narežeš najprej na kolobarje in nato vsak kolobar razdeliš na četrtine. Korenje olupiš in narežeš na manjše kocke. Paradižnik opereš in narežeš na večje kose.
  2. V ponvi segreješ malo kokosovega olja.
  3. Na segreto kokosovo olje daš korenje in pražiš 2 minuti. Dodaš bučke in paradižnik ter posoliš. Premešaš ter pokrito pražiš, da se bučke zmehčajo (dobrih 5 minut).
  4. Postrežeš takoj.
prazene-bucke-s-korenjem-in-paradiznikom
[Total: 5    Average: 5/5]