piskoti-s-koscki-cokolade
Sladice

Piškoti s koščki čokolade

Pri peki nikakor ne gre brez čokolade in peka piškotov ni nobena izjema. Piškoti s koščki čokolade so še eni v vrsti odličnih, hrustljavih piškotov. Ljubitelji čokolade bodo še posebej uživali v sladkanju z njimi. Za vrhunski okus je ključnega pomena kvalitetna čokolada. Piškoti so veganski, torej brez jajc in brez mleka oz. mlečnih ali kakršnihkoli drugih izdelkov živalskega izvora.

Sestavine:

  • 150 g moke
  • 75 g koruznega škroba
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 0,5 čajne žličke pecilnega praška
  • za noževo konico burbonske vanilje v prahu
  • 150 g margarine za peko
  • 5 ml (1 čajna žlička) vode
  • 80 g veganskih čokoladnih kapljic ali na koščke narezane veganske čokolade s čim višjim deležem kakava
  • dodatno še 50 g veganske čokolade za preliv

Priprava:

  1. V posodo odmeriš vse suhe sestavine, se pravi moko, koruzni škrob, sladkor v prahu, vaniljo ter pecilni prašek ter temeljito premešaš.
  2. Dodaš na koščke narezano margarino za peko in vodo.
  3. Vse skupaj z rokami gneteš toliko časa, da dobiš gladko testo.
  4. Dodaš čokoladne kapljice oz. na koščke narezano čokolado in jih čimbolj enakomerno vmešaš v testo.
  5. Testo daš v vrečko za vlaganje, ga rahlo sploščiš ter daš za vsaj pol ure v zamrzovalnik, da se testo dobro ohladi.
  6. Ohlajeno testo nalomiš na cca. 10 g težke kose in oblikuješ kroglice.
  7. Kroglice polagaš na s peki papirjem obložen pekač. Med kroglicami naj bo dovolj prostora, da se med peko ne bodo sprijele.
  8. Vsako kroglico rahlo sploščiš (ne preveč) s prsti.
  9. Ventilatorsko pečico dobro segreješ na 175 stopinj Celzija.
  10. Piškote s koščki čokolade pečeš 14-15 minut oz. toliko časa, da robovi rahlo porjavijo.
  11. Počakaš, da se piškoti ohladijo. Ohlajene piškote prestaviš na s peki papirjem obložen pladenj ali večjo desko za rezanje.
  12. Nad paro stopiš čokolado, jo preliješ v vrečko za vlaganje, odrežeš vogal, da nastane majhna luknjica in z njo preliješ ohlajene piškote.
  13. Piškote s koščki čokolade prestaviš v hladilnik, da se čokolada strdi.
  14. Piškote hraniš v dobro zaprti posodi. Tako bodo ostali fino sveži in hrustljavi tudi nekaj tednov.

Prijetno sladkanje!

Poskusite tudi:

Hrustljave veganske piškote z bučnimi semeni

Veganske mandljeve piškote s cimetom in čokoladnim oblivom

Pomarančno-limonine piškote z jagodno marmelado

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja