kokosovi-rogljicki
Sladice

Kokosovi rogljički

Pa je prišel še kokos na vrsto. Kokosovi rogljički so svoje krajce namočili v čokolado in se za dobro mero še dodatno povaljali v kokosovih kosmičih. Krhki, hrustljavi in nesramno dobri – itak. Za povrh vsega so pa še varčni s sladkorjem.

Sestavine:

Sestavine zadostujejo za 50 rogljičev teže 9-10 g (tehtano surovo testo).

  • 200 g moke
  • 60 g drobno mlete kokosove moke
  • 40 g sladkorja v prahu
  • noževo konico burbonske vanilje
  • 170 g margarine ali veganskega masla
  • 20 ml (4 čajne žličke) vode
  • 80 g veganske čokolade
  • kokosove kosmiče

Priprava:

  1. V posodo odmeriš suhe sestavine: moko, kokosove kosmiče, sladkor v prahu, vaniljo in premešaš.
  2. Dodaš na koščke narezano margarino in vodo. Dobro pregneteš, da dobiš enotno maso.
  3. Testo za kokosove rogljičke daš v vrečko za vlaganje, rahlo sploščiš in postaviš vsaj za eno uro v hladilnik.
  4. Testo razdeliš na 9-10 g težke kose, zato da bodo kokosovi rogljički enakomerno veliki.
  5. Oblikuješ kroglico in iz kroglice za slab prst debel svaljek, ki ga nato ukriviš v obliko rogljička.
  6. Rogljičke odlagaš na s peki papirjem obložen pekač in jih pečeš v dobro segreti ventilatorski pečici na 175 stopinjah Celzija 10-12 minut oz. toliko časa, da se robovi zlato-rjavo obarvajo.
  7. Počakaš, da se ohladijo. Čokolado stopiš nad vodno paro in vanjo pomakaš pečene in ohlajene kokosove rogljičke. Nato jih povaljaš še v kokosovih kosmičih.
  8. Odlagaš jih na pladenj, ki ga nato daš v hladilnik, da se čokolada hitreje strdi.
  9. Kokosove rogljičke hraniš v dobro zaprti posodi za piškote.
kokosovi-rogljicki

Prijetno sladkanje!

Poskusite tudi:

Hrustljave veganske piškote z bučnimi semeni

Veganske mandljeve piškote s cimetom in čokoladnim oblivom

Pomarančno-limonine piškote z jagodno marmelado

Piškote s koščki čokolade

Veganske linške piškote

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja