hrustljavi-veganski-piskoti-z-bucnimi-semeni-in-cokolado
Sladice

Hrustljavi veganski piškoti z bučnimi semeni in čokolado

Hrustljavi veganski piškoti z bučnimi semeni in čokolado so eni mojih najljubših. So izredno hrustljavi in še z dodatkom čokolade povrhu. Jaz se jim enostavno ne morem upreti.

hrustljavi-veganski-piskoti-z-bucnimi-semeni-in-cokolado

Sestavine:

Sestavine zadostujejo za približno 30 piškotov.

  • 125 g veganske margarine
  • 100 g zmletih bučnih semen (zmelješ jih v blenderju)
  • 150 g gladke bele moke (lahko zamenjaš s polnozrnato)
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 100 g veganske temne čokolade

Priprava:

hrustljavi-veganski-piskoti-z-bucnimi-semeni-in-cokolado
  1. V posodi zmešaš moko, zmleta bučna semena in sladkor v prahu.
  2. Dodaš na manjše kose narezano maslo in premešaš/pregneteš z rokami, dokler ne dobiš enotne mase. Masa pride precej mehka.
  3. Maso za piškote sploščiš in daš v vrečko za vlaganje ter v skrinjo za 30 min. Iz rahlo zmrznjene mase je otročje lahko izrezovati piškote.
  4. Maso za piškote razvaljaš na 3-4 mm debeline. Da gre lažje in da ni toliko packarije, jaz testo valjam med dvema plastema peki papirja.
  5. Vzameš najljubši model za piškote, izrežeš piškote in jih odlagaš na s peki papirjem obložen pekač. Običajno pečico nastaviš na 200 stopinj Celzija, ventilacijsko pa na 180 stopinj Celzija.
  6. Piškote pečeš 10 min oz. dokler robovi piškotov rahlo porjavijo.
  7. Počakaš, da se ohladijo.
  8. Nad vodno kopeljo stopiš čokolado in vanjo pomakaš piškote.
  9. Piškote po želji okrasiš z ostankom zmletih bučnih semen.

Poskusite tudi veganske mandljeve piškote.

Prijetno sladkanje.

[Total: 5    Average: 5/5]

Dodaj odgovor