buckini-polpeti
Kosila/večerje

Veganski bučkini polpeti

Za bučkine polpete sem dolgo mislila, da se ne da narediti veganskih, da je obvezno potrebno jajce, ki drži vse sestavine skupaj. Potem sem se odločila in jih vseeno poskusila narediti in moram reči, da so fantastični. V primeru veganskih bučkinih polpetov čičerikina in ovsena moka povežeta vse skupaj v čvrst polpet, ki se drži skupaj tudi med peko. Moram reči, da sem bila prijetno presenečena nad rezultatom – okusnimi in čvrstimi polpeti.

buckini-polpeti

Sestavine:

Sestavine zadostujejo za 2 osebi.

  • 400 g zelenih cukini bučk
  • 1,25 dl veganske sladke smetane
  • 100 g čičerikine moke
  • 50 g ovsene moke (zmletih ovsenih kosmičev)
  • 1 čajna žlička česna v prahu
  • ščep soli
  • ščep popra
  • olje za cvrtje
buckini-polpeti

Priprava:

  1. Bučke opereš, naribaš na ribežnu z velikimi luknjami, posoliš in počakaš 15 minut, da oddajo vodo. Nato jih temeljito ožameš.
  2. Ožete naribane bučke daš v skledo in dodaš ostale sestavine. Uporabiš lahko svoje najljubše začimbe in ustvariš polpete čisto po svojem okusu.
  3. V ponvi segreješ olje. Z rokami oblikuješ manjše polpete (lažje jih je obračati) ter jih odlagaš neposredno v segreto olje.
  4. Bučkine polpete zlato-rjavo zapečeš na obeh straneh.
  5. Pečene bučkine polpete odložiš na papirnate brisače, ki bodo vpile odvečno maščobo.
  6. Postrežeš še tople s poljubno prilogo.
buckini-polpeti
[Total: 5    Average: 5/5]

Dodaj odgovor