brezglutenski-bananini-mafini-z-borovnicami
Sladice

Brezglutenski bananini mafini z borovnicami

Brezglutenski bananini mafini z borovnicami so narejeni v glavnem iz banane in ovsenih kosmičev, zmletih v moko, z dodanim kančkom riževe moke. Ovseni kosmiči in riževa moka sama po sebi ne vsebujeta glutena, vendar celiakaši in tisti, ki ste intolerantni na gluten pazite, da so tako ovseni kosmiči kakor tudi riževa moka ustrezno certificirani kot brezglutenski. Enako velja tudi za koruzni škrob.

Brezglutenski bananini mafini z borovnicami pridejo sočni in puhasti ter ravno prav sladki.

brezglutenski-bananini-mafini-z-borovnicami

Sestavine:

Sestavine zadostujejo za 12 brezglutenskih bananinih mafinov z borovnicami.

  • 200 ml rastlinskega mleka
  • 5 ml jabolčnega kisa ali limoninega soka
  • 300 g zrelih (najboljše so tiste, ki imajo veliko rjavih pik) banan – banane so tehtane olupljene!
  • 60 ml javorjevega sirupa
  • 30 ml stopljenega kokosovega olja
  • 50 g muscavado sladkorja
  • 5 g zmletih lanenih semen
  • 200 g (150 g + 50 g) borovnic (svežih ali zamrznjenih)
  • 250 g zmletih ovsenih kosmičev
  • 50 g riževe moke
  • 10 g koruznega škroba
  • 1/2 čajne žličke vanilje
  • 3 čajne žličke pecilnega praška
  • ščep soli
  • sladkor v prahu (za posip)

Priprava:

brezglutenski-bananini-mafini-z-borovnicami
  1. V rastlinsko mleko daš 1 čajno žličko jabolčnega kisa ALI limoninega soka. Premešaš in daš na stran.
  2. V posodo za mešanje daš zmlete ovsene kosmiče (zmelješ jih v blenderju), riževo moko, koruzni škrob, vaniljo, pecilni prašek ter sol. Dobro premešaš. Daš na stran.
  3. Banane zmiksaš v gladko maso. Uporabi blender.
  4. V drugo primerno posodo daš rastlinsko mleko (ki si ga prej dal/-a na stran), zmiksane banane, javorjev sirup, stopljeno kokosovo olje, sladkor in zmleta lanena semena. Dobro premešaš.
  5. Mokre sestavine preliješ k suhim in dobro premešaš.
  6. V maso dodaš borovnice. Lahko so sveže ali zamrznjene. Če uporabiš zamrznjene, jih pred uporabo NE odtališ, ampak dodaš kar zamrznjene. Nekaj borovnic (50 g) prihrani.
  7. Pekač obložiš z modelčki za mafine. Modelčke napolniš s pripravljeno maso.
  8. Na mafine daš borovnice, ki si jih prej dal/-a na stran.
  9. Mafine pečeš 25 minut v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija.
  10. Pečene mafine pustiš par minut v pekaču, nato jih vzameš ven in počakaš, da se ohladijo.
  11. Ohlajene potrosiš s sladkorjem v prahu.
brezglutenski-bananini-mafini-z-borovnicami
[Total: 5    Average: 5/5]

Dodaj odgovor