Božanske veganske malinove rezine so narejene iz mehkega belega veganskega biskvita ter rahle veganske malinove kreme. Sveže maline ji dajo čudovit okus, vse skupaj pa zaokroži preliv iz bele veganske čokolade.
Sestavine:
Sestavine zadostujejo za en pekač dimenzij cca. 20×27 cm (uporabljam Ikein beli, keramični pekač).
Sestavine za biskvit:
200 g bele gladke moke
2 čajni žlički pecilnega praška
ščep vanilje v prahu
75 g sladkorja
1 dl belega, nevtralnega olja
2,5 dl navadne vode
Sestavine za malinovo kremo:
2 malinova pudinga
2 jedilni žlici sladkorja
3 dl ovsenega mleka
150 g veganskega masla ali margarine (sobne temperature)
2 dl veganske sladke smetane
In še:
200 g svežih malin
2-3 jedilne žlice malinovega džema
100 g veganske bele čokolade
0,5 dl veganske sladke smetane
Priprava:
Pekač, v katerem nameravaš speči biskvit, namastiš z oljem ali vegansko margarino.
V primerno veliko posodo s pomočjo cedila preseješ moko in pecilni prašek.
Dodaš sladkor in vaniljo ter vse skupaj dobro premešaš.
Priliješ olje in vodo ter še enkrat dobro premešaš.
Vliješ v pekač in daš peči v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj Celzija. Pečeš 20-25 minut. Po 20 minutah preveriš z zobotrebcem, če je biskvit že pečen. Če se kaj testa prime na zobotrebec, podaljšaš čas pečenja še za nekaj minut. Nato ponoviš test z zobotrebcem. Biskvit je pečen, ko zobotrebec ostane čist.
Biskvit daš na stran, da se popolnoma ohladi.
Ohlajen biskvit premažeš z 2-3 jedilnima žlicama malinovega džema ter posuješ s svežimi malinami.
V primerno veliko kozico vliješ ovseno mleko in vanj streseš vsebino dveh paketov malinovega pudinga ter sladkor.
Med segrevanjem večkrat premešaš, dokler se puding ne strdi. Puding daš na stran, da se malo pohladi.
V topel (ne vroč!) puding narežeš vegansko margarino za peko in dobro premešaš, da se margarina stopi.
Posebej stepeš vegansko sladko smetano in jo potem vmešaš v maso iz pudinga in margarine. Ponovno temeljito premešaš.
Pripravljeno malinovo kremo enakomerno razporediš po pekaču.
0,5 dl smetane segreješ (ne sme zavreti) in preliješ preko drobno nalomljene (še bolje je, če je čokolada naribana) veganske bele čokolade in mešaš, dokler se čokolada ne stopi. Če so kosi čokolade preveliki, se lahko zgodi, da se ne bodo popolnoma stopili, potem ko jih preliješ s toplo smetano. Pomagaš si lahko tako, da daš skledo s čokolado nad parno kopel in tako stopiš čokolado do konca.
Ohlajeno stopljeno čokolado z žlico nadevaš po malinovi kremi ter z zobotrebcem ali ročajem žličke ‘narišeš’ poljuben vzorček.
Pecivo daš za nekaj ur v hladilnik (najbolje kar čez noč), da se krema dobro strdi.
Da bi vam omogočili čim boljšo uporabniško izkušnjo, spletna stran uporablja piškotke. Nastavitve piškotkovSPREJMI
Zasebnost & piškotki
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.