bogata-solata-s-tofujem
Kosila/večerje

Bogata solata s tofujem

Bogata solata s tofujem je preprosta za pripravo, hranljiva, okusna in nasitna solata. Priporočam, da si jo pripravite za kosilo med delovnim tednom, ker se super obnese za ‘s sabo’.

Limetin preliv da bogati solati s tofujem še dodaten, poseben pečat.

bogata-solata-s-tofujem

Sestavine:

Sestavine zadostujejo za 1 porcijo bogate solate s tofujem (za 1 osebo).

Sestavine za solato:

  • 150 g tofuja
  • 2 stroka česna
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 jedilna žlica Tamari omake (lahko tudi običajne sojine omake)
  • malo kokosovega olja
  • pest ali dve zelene solate
  • 1 manjši paradižnik (cca. 120 g)
  • 1/4 rdeče paprike
  • 1/4 avokada
  • 50 g sladke koruze (iz konzerve)
  • 100 g kuhanega črnega fižola (ali iz konzerve)

Sestavine za preliv:

  • sok polovice limete
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 jedilna žlica javorjevega sirupa
  • ščep orientalske kumine
  • 1/4 čajne žličke česna v prahu
  • ščep soli
bogata-solata-s-tofujem
Bogata solata s tofujem – sestavine za preliv.

Priprava:

  1. Tofu osušimo s kuhinjskimi brisačami. Rahlo ga stisnemo, da odda čim več vode. Nato ga damo v primerno veliko posodo, prilijemo Tamari omako ter olupljen in na kose narezan česen. Posodo pokrijemo in damo v hladilnik, da se marinira nekaj ur. Posodo večkrat pretresemo in obrnemo, da tofu vpije kar največ marinade.
  2. Mariniran tofu narežemo na kose in spečemo v ponvi na malo kokosovega olja. Damo na krožnik, kjer počakamo, da se popolnoma ohladi.
  3. Solato operemo pod tekočo vodo, prav tako papriko in paradižnik. Avokado, papriko in paradižnik narežemo na manjše kose. Koruzo in črni fižol odcedimo.
  4. Solato natrgamo na manjše listke in damo v posodo. Po solati razporedimo črni fižol, koruzo, na kose narezan paradižnik in papriko, ohlajen mariniran tofu ter avokado.
  5. V kozarček s pokrovom damo vse sestavine za preliv in jih dobro premešamo.

Včasih se zgodi, da se mi tofuja ne da 🙂 ali pa ga nimam časa marinirati, tako da ga samo spečem in prelijem z žlico Tamari omake, medtem ko se le-ta hladi. Tudi s tofujem, pripravljenim na tak način, pride solata zelo dobra.

Mogoče vam bo všeč tudi: Mediteranska kvinojina solata

[Total: 6    Average: 5/5]

Dodaj odgovor